IAIDO

Iaido on perinteinen japanilaiseen miekankäyttötaitoon perustuva laji, joka keskittyy miekan vetämisen ja sen käytön harjoitteluun. Yatagarasu Ry on Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry:n jäsen

IAIDON ALKEISKURSSI

Iaido soveltuu kaikenikäisille ja kokoisille harjoittelijoille sukupuolesta tai kunnosta riippumatta. Lajiominaisuudet kehittyvät hiljalleen tekemisen myötä. Yatagarasussa on iaidossa ikärajana 13-vuotta.

Vasta-alkajat voivat aloittaa iaido -harjoitukset milloin tahansa. Kaikilla uusilla harjoittelijoilla on oikeus kahteen ilmaiseen kokeilukertaan koska tahansa harjoitusvuoden aikana. Keväällä 2023 järjestetään iaidon alkeiskurssiharjoituksia kaksi kertaa viikossa.

Alkuun tarvitset vain verryttelyhousut ja t-paidan, sekä sandaalit (zorit) tai vastaavat tatamille siirtymistä varten. Harjoittelu tapahtuu tatamilla paljain jaloin. Saat seuralta apua harjoitteluasusteiden ja varusteiden hankinnassa.

Tervetuloa mukaan harjoittelemaan!

OHJAAJAT:

José Martinez-Abarca Kahila
5. dan iaido EKF, 3. dan jodo, Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry:n graduointituomarilisenssi, 1.tason ohjaajatutkinto (FKA), päävalmentaja.

Kari Lappalainen
iaido 3. dan EKF, Suomen Kendoseurojen Keskusliitto ry:n graduointituomarilisenssi, ZNKR iaidon 2.tason ohjaajatutkinto (FKA), valmentaja, toiminnanjohtaja