JUNIORIT

Junioriaikidon harjoittelu

Junioriaikido sopii 7-13 vuotiaille. Junioriaikido eroaa aikuisten aikidosta siten, että siinä on mukana paljon leikkiä ja vaarallisemmat harjoitusmuodot on karsittu pois tai muutettu turvallisiksi harjoitteiksi.

Tavallinen harjoitus alkaa monipuolisella alkuverryttelyllä, joka koostuu venytyksistä ja lihasten lämmittelystä. Varsinainen harjoittelu on leikin ja aikidon sekoitusta. Harjoittelun tavoitteena on lajiosaamisen ohella opettaa lapsille budolajeille ominaista itsekuria ja toisten kunnioitusta, jotta harjoittelu tapahtuu turvallisessa ilmapiirissä. Tämä on erityisen tärkeää lasten kohdalla, koska kokoerot voivat olla varsin suuria kasvuvauhdin vaihdellessa.

Ensimmäisiin harjoituksiin riittävät varusteiksi verryttelyhousut ja t-paita sekä sandaalit, jotta pukuhuoneista ei kulkeutuisi likaa harjoittelumatolle.

Kevään ja syksyn treenikausi on tarkoitus päättää vyökokeeseen. Vyökokeet tarjoavat lapsille mukavia välitavoitteita, joissa voi testata taitojensa kehittymisen ja saada eri värisiä natsoja valkoiseen vyöhön. Jokaisesta suorituksesta saa myös Aikido-junioridiplomin, jossa lukee suoritettu vyöarvo.

Kevään treenikausi päättyy toukokuun lopussa ja syksyn treenikausi alkaa elokuun alussa.

Harjoitusmaksut

Junioriaikidoa saa kokeilla kaksi ensimmäistä kertaa maksutta. Ks. ajantasaiset harjoitusmaksut täältä. Junioreiden harjoittelumaksu on 100 € / puoli vuotta. Lisäksi juniorilla tulee olla aikidon harjoittelemisen kattava vakuutus sekä Aikidoliiton lisenssi noin 20e (koko vuodelle). Lisenssi ostetaan SuomiSportin kautta ja sieltä voi ostaa myös vakuutuksen (noin 20 euroa koko vuodelle).

Myöhemmässä vaiheessa tulee ajankohtaiseksi aikidopuvun hankinta, jossa saa opastusta seuralta. Harjoituspuku maksaa noin 40 euroa ja se kestää käytössä vuosia.

Aikido on varsin edullinen harrastus lapsille, sillä harjoitusmaksun, lisenssin ja treenipuvun lisäksi siihen ei sisälly juurikaan muita pakollisia kuluja.

Ohjaajat

Marjaana_2_mv

Marjaana Larpa

Junioriaikidon pääohjaajana toimii Marjaana Larpa, 2. dan, jolla on Suomen Aikidoliiton 1. tason juniori- ja aikuisohjaajatutkinto, ja junioreiden E-graduointilisenssi.

Ohjaajina toimivat myös Teemu Puhakka (1. dan) 1. tason junioriohjaajakoulutus, Harri Sariola, Oskari Raunio sekä ja tarvittaessa myös muut seuran ohjaajat.

Yhteydenotot

Junioriaikidosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Marjaana Larpaan sähköpostitse marjaana (ät) yatagarasu.fi.