AIKIDO

Aikido on kaiken ikäisille ja kokoisille, aktiivisille ihmisille sopiva budolaji. Aikidossa harjoitellaan taistelutaitoa, jonka avulla voi torjua hyökkäyksen vahingoittamatta hyökkääjää pysyvästi. Ajatus perustuu vastustajan voiman hyväksikäyttöön, tasapainon horjuttamiseen ja pyöreään, spiraalinomaiseen liikkeeseen.

Aikidon varsinainen päämäärä ei kuitenkaan liity itsepuolustukseen vaan itsensä voittamiseen. Lajin tarkoitus on ymmärtää väkivallan mielettömyys ja etsiä rauhallisia tapoja ratkaista ristiriitoja. Aikidon tarkoitus on suojella elämää, eikä vahingoittaa muita.

Aikido kehittää yleiskunnon lisäksi tasapainoa, koordinaatiokykyä ja notkeutta. Lajin aloittamiskynnys on matala, sillä harrastuksen alkuvaiheessa edetään rauhallisesti ja luodaan vankka perusta myöhemmille haasteille. Monille aikidosta tulee elinikäinen harrastus, jopa elämäntapa. Aikidossa ei kilpailla.
(Lähde: Suomen Aikidoliitto)

Yatagarasu Ry on Suomen Aikidoliiton jäsenseura

OHJAAJAT:

Kari Lappalainen

5. dan Aikikai, shidoin-opettaja-arvo, aikidon 3.tason valmentajatutkinto (VOK-3), Suomen Aikidoliiton kyugraduointituomari (A-lisenssi), Kuntoliikuntaliiton Liikuttaja (1.tason ohjaaja), päävalmentaja, toiminnanjohtaja.

Marjaana_2_mv

Marjaana Larpa

Junioriaikidon pääohjaajana toimii Marjaana Larpa, 1. dan, jolla on Suomen Aikidoliiton 1. tason juniori- ja aikuisohjaajakoulutukset, ja junioreiden E-graduointilisenssi.

Aikido-ohjaajat:

Harri Sariola (1.dan), Oskari Raunio