JUNIORIT

Seurassa harjoittelee tällä hetkellä vain junioreiden jatkoryhmä, johon ei oteta uusia harjoittelijoita.

Junioriaikidon harjoittelu

Junioriaikido sopii 7-13 vuotiaille. Junioriaikido eroaa aikuisten aikidosta siten, että siinä on mukana paljon leikkiä ja vaarallisemmat harjoitusmuodot on karsittu pois tai muutettu turvallisiksi harjoitteiksi. Esimerkiksi lukkoja ei junioriaikidossa tehdä.

Tavallinen harjoitus alkaa monipuolisella alkuverryttelyllä, joka koostuu venytyksistä ja lihasten lämmittelystä. Varsinainen harjoittelu on leikin ja aikidon sekoitusta. Harjoittelun tavoitteena on lajiosaamisen ohella opettaa lapsille budolajeille ominaista itsekuria ja toisten kunnioitusta, jotta harjoittelu tapahtuu turvallisessa ilmapiirissä. Tämä on erityisen tärkeää lasten kohdalla, koska kokoerot voivat olla varsin suuria kasvuvauhdin vaihdellessa.

Ensimmäisiin harjoituksiin riittävät varusteiksi verryttelyhousut ja t-paita sekä sandaalit, jotta pukuhuoneista ei kulkeutuisi likaa harjoittelumatolle.

Kevään ja syksyn treenikausi on tarkoitus päättää vyökokeeseen. Vyökokeet tarjoavat lapsille mukavia välitavoitteita, joissa voi testata taitojensa kehittymisen ja saada eri värisiä natsoja valkoiseen vyöhön. Jokaisesta suorituksesta saa myös Aikido-junioridiplomin, jossa lukee suoritettu vyöarvo.

Kevään treenikausi päättyy toukokuun lopussa ja syksyn treenikausi alkaa elokuun alussa.

Harjoitusmaksut

Junioriaikidoa saa kokeilla kaksi ensimmäistä kertaa maksutta. Junioreiden harjoittelumaksu on jaettu kevät- ja syyskauteen siten, että seuran kausimaksu on 50 euroa ja se maksetaan aina kauden alussa. Vuoden kokonaisharjoittelumaksu on siis 50e (kevät) + 50e (syksy) + aikidolisenssi noin 40e (koko vuodelle).

Alle 18-vuotiailla harjoittelijoilla tulee olla vuosittainen Aikidoliiton aikidolisenssi. Lisenssi sisältää vakuutuksen alaikäiselle harjoittelijalle kattaen aikidon harjoittelussa mahdollisesti sattuvat tapaturmat. Normaalit tapaturmavakuutukset harvoin kattavat kamppailulajien yhteydessä sattuneita haavereita. Vakuutuksellinen liiton aikidolisenssi alle 18-vuotiaille maksaa noin 40 euroa vuodessa. Lisenssi ostetaan itse osoitteessa suomisport.fi

Myöhemmässä vaiheessa tulee ajankohtaiseksi aikidopuvun hankinta, jossa saa opastusta seuralta. Harjoituspuku maksaa noin 40 euroa ja se kestää käytössä vuosia.

Aikido on varsin edullinen harrastus lapsille, sillä harjoitusmaksun, lisenssin ja treenipuvun lisäksi siihen ei sisälly juurikaan muita pakollisia kuluja.

Ohjaajat

Marjaana_2_mv

Marjaana Larpa

Junioriaikidon pääohjaajana toimii Marjaana Larpa, 1. dan, jolla on Suomen Aikidoliiton 1. tason juniori- ja aikuisohjaajatutkinto, ja junioreiden E-graduointilisenssi.

Ohjaajina toimivat myös Marcel Maltzeff (2.kyu) 1. tason junioriohjaajakoulutus, Teemu Puhakka (2.kyu) 1. tason junioriohjaajakoulutus ja tarvittaessa myös muut seuran ohjaajat.

Yhteydenotot

Junioriaikidosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Marjaana Larpaan puhelimitse 050 5733 465 tai sähköpostitse marjaana (ät) yatagarasu.fi.